Exposició · Miguel Gallardo. De Makoki a Maria

Programació 2022 · Exposició

Amb motiu del Premi Trajectòria que atorga enguany Animac al dibuixant lleidatà Miguel Gallardo, el Museu d’Art Jaume Morera presenta al Foyer de la Llotja una exposició amb una part representativa de la col·lecció, donada a la Paeria per l’artista, amb destí als fons del museu. 

Dibuixos originals, cartells i publicacions que tracen el recorregut del dibuixant des dels seus orígens en el còmic underground on va triomfar amb Makoki, el personatge d’un boig addicte als electroxocs, fins a desenvolupar una veu més autobiogràfica amb les novel·les gràfiques, entre les quals destaca Maria i jo, sobre la seva filla autista. 

L’any 2020 Miguel Gallardo va fer donació a l’Ajuntament de Lleida d’un conjunt d’originals i reproduccions que configuren un recorregut per la seva extensa carrera de gairebé mig segle en el món de còmic, la il·lustració, el cartellisme i la publicitat. La donació aplega un fons artístic i documental de 1.500 peces que forma part d’una col·lecció de més abast dedicada al còmic underground català dels anys 1970 i 1980.