ca

Pinocchio de Guillermo del Toro, amb Juan Medina i César Díaz

Programació 2023 · Conferències

Guillermo del Toro, director d’El laberinto del fauno (2006) i La forma del agua (2017), col·loca el seu Pinotxo ‒”una de les històries més importants a la meva vida”, diu‒ entre les obres més personals de la seva cinematografia.

La pel·lícula, guanyadora en els Globus d’Or i nominada a un Oscar®, codirigida amb Mark Gustafson i rodada principalment a Oregón i també a Guadalajara, és diferent de la versió de Disney, és més fosca, més brutal, més real i personal.

El conte original, escrit per Carlo Collodi el 1882, ha estat reinterpretat en un nou escenari històric: l’Itàlia d’entreguerres, en ple auge del feixisme. Per fer-ho ha reunit un extraordinari dream team de talent internacional.

Tenim l’honor de rebre Juan Medina i César Díaz.

Juan José Medina és actualment un dels realitzadors stop motion més destacats del panorama internacional.

És un important nexe entre Guillermo del Toro i Rigo Mora, amics i pioners de l’stop motion a Mèxic, i la nova generació de cineastes i animadors i forma part dels anomenats “los Siete Magníficos”, 7 directors i directores mexicans que Guillermo del Toro va convocar a través del Taller de Chucho per realitzar Pinocchio. Animac posa el focus en la seva obra com a autor i projectarà una selecció dels films creats a Outik.

César Díaz (Madrid, 1975) és un dels animadors espanyols més ben valorats i compta amb una doble carrera: la d’animador stop motion professional en superproduccions internacionals i la d’autor.

Ha treballat a pràcticament tots els millors llargmetratges animats en stop motion: Anomalisa de Charlie Kaufman, Frankenweenie de Tim Burton, ParaNorman de Laika, Island of Dogs de Wes Anderson, La vida de Calabacín de Claude Barras… Com a autor ha realitzat curts premiats com Muedra (nominat als premis Goya) i Zepo. Utilitza pràcticament totes les tècniques d’animació: stop motion amb sorra, objectes, plastilina, ninots i pixilació.

Recentment ha estat animador de l’antologia The House i Pinocchio de Guillermo del Toro i treballa ara en The Inventor de Jim Capobianco i en Sauvages de Claude Barras.