Lleida es projecta amb Animac com a ciutat incubadora de creativitat i de tecnologia de l’animació. La Mostra Internacional d’Animació de Catalunya desplega un any més el talent, la imaginació i la capacitat creadora d’aquesta disciplina artística que té en la nostra ciutat un punt de trobada, referent en l’àmbit internacional. Enguany ho fa de la mà de l’artista, recuperant el treball i la mirada del creador, amb el desig de tornar a tocar la matèria.

El bon moment de l’animació té aquests dies el seu exponent en la mostra lleidatana, que ha rebut més de 600 treballs nacionals i internacionals en la seva dinovena edició. Entre altres novetats, Animac s’uneix a la celebració del centenari del naixement de Norman McLaren, model mundial de l’animació experimental, i comptarà amb la participació excepcional d’un dels seus deixebles, l’artista plàstic Pierre Hébert. Així mateix, destaquen l’alta presència de films realitzats per dones i primícies, com l’estrena a Catalunya de la pel·lícula Rocks in My Pockets, de Signe Baumane, preseleccionada als Oscar. Animac tornarà a il·luminar les pantalles dels espais del festival, explorant nous mons i llenguatges. La mostra és un exemple més que referma el posicionament de la ciutat com a plataforma de la indústria cultural.

A la Llotja i al CaixaForum com a escenaris d’Animac, s’hi afegeix el Magical Media, que acollirà els tallers educatius per a alumnes de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol i de la UdL, entre altres. Sigueu tots benvinguts a Animac, obrim bé els ulls i la ment i deixem-nos portar per les històries i els personatges que ens descobriran una nova dimensió fascinant i animada.

Àngel Ros i Domingo
Paer en cap

Organitza i dirigeix: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida. Amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya
Direcció: Carolina López Caballero
Coordinació i producció: Regidoria de Cultura
Imatge i direcció d’art: Carles Porta
Premsa: La Costa comunicació
Community Manager i redacció de continguts: Adrià Carande i Xavier Manuel
Coordinació Catàleg: Regidoria de Cultura
Maquetació d’elements gràfics: Latipo
Programació i implementació web: Semic Acces
Subtítols: Softitular
Traduccions i interpretació: Iris Calderó, Mariam Chaib i M. Àngels Julià
Coordinació espai Animacrea: Regidoria de Cultura i CactuSoup
Producció tècnica: Regidoria de Cultura i Nouvelle-Vague
Coordinació convidats: Iris Calderó
Coordinació pedagògica: Regidoria de Cultura
Equips i projeccions: Nouvelle-Vague, Sounder’s, Stagelab i Migue S. Monfort
Capçalera Animac: Carles Porta, Migue S. Monfort, Josep Mª Baldomà
Making of Animac: Octavi Espuga
Fotografia: David del Val