ca

Presentació

Animac és la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada i produïda per l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Amb el pas dels anys, l’Animac ha consolidat el seu caràcter independent i artístic. La Mostra fou creada el 1996 i al llarg dels seus 27 anys d’història ha esdevingut un dels esdeveniments audiovisuals més coneguts dels celebrats a Espanya, amb importància i prestigi a nivell internacional. Avui dia l’Animac és una mostra rigorosa, a la vegada que dinàmica i acollidora, que continua en el seu esforç per millorar, generant nous públic i atraient tots aquells que estimeu l’animació. L’Animac és una mostra no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que usen l’animació com a instrument per a la seva expressió personal. Anem més enllà dels límits de la narrativa tradicional i busquem visionaris que facin treballs independents i arriscats que tinguin força i duguin el seu potencial expressiu al límit.

L’animació llatinoamericana és el fil conductor de la 27a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que es celebra a Lleida del 23 al 26 de febrer i online del 3 al 12 de març. Lleida acull el millor cinema d’animació amb sessions monogràfiques i retrospectives, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, exposicions, conferències i masterclasses per als amants de l’animació.

Nascuda l’any 1996, la mostra ha consolidat el seu estil independent i artístic, convertint-se en un dels referents dins dels esdeveniments dedicats a l’animació.

Animac busca els artistes que utilitzen l’animació com a eina d’expressió personal i artística. Que van més enllà dels límits de la narrativa tradicional i que realitzen obres atrevides i plenes d’energia que porten el potencial expressiu al seu limit.

És un punt de trobada per a artistes, estudiants, i amants de l’animació. Un laboratori on es creen les idees i s’estableixen les relaciones entre diferents disciplines artístiques.