Animac 2022 reuneix més de 18.000 espectadors en el seu cap de setmana presencial a Lleida

6 de març de 2022

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, tanca la 26a edició amb prop de 18.000 espectadors, una xifra que demostra la gran resposta de públic en l’edició de la tornada a la presencialitat completa. Del 3 al 6 de març, s’han projectat 251 films i, fins al 13 de març, bona part de la programació de projeccions encara es podrà veure a Filmin. 

Els espectadors de les sessions presencials que han tingut lloc a La Llotja de Lleida han pogut decidir amb els seus vots els guanyadors de les tres categories oficials. Dins de la secció Petit Animac, han otorgat el premi del vot del públic a “Panique au village : Les Grandes Vacances” de Vincent Patar i Stéphane Aubier. En la secció oficial Curts, els espectadors han optat per “Loop” del director espanyol Pablo Polledri. I dins de la secció Futur Talent, el guanyador decidit pel públic de la mostra ha estat “To kill the Birds & the Bees” de Calleen Koh Yee Lin.

S’ha entregat també en aquesta gala de clausura el Premi Trajectòria 2022, a títol pòstum, al dibuixant i il·lustrador lleidatà Miguel Gallardo, que ens va deixar el passat 21 de febrer. En aquesta edició, Animac li ha rendit un sentit homenatge i, juntament amb el Museu d’Art Jaume Morera, li ha dedicat una exposició, al Foyer de La Llotja, amb una part representativa de la col·lecció d’originals i reproduccions que l’artista va donar el 2020 a l’Ajuntament de Lleida, amb destí als fons del museu.

Carolina López, directora de la mostra, ha subratllat en l’acte de cloenda que “estem molt contents d’haver recuperat la presencialitat completa i veure la participació activa de tothom”. Ha ressaltat especialment les confèrencies “que han propiciat el contacte entre els herois de l’animació i el públic, ja que tots han estat molt generosos en les seves intervencions obrint i compartint els seus processos creatius”.

Part de la programació d’Animac estará disponible fins el 13 de març a Filmin.