Descobreix la imatge d'Animac 2022.

14 de febrer de 2022

ANIMAC PRESENTA EL CARTELL DE L’EDICIÓ 2022 AMB EL TEMA ‘LA FORÇA DE LA IMAGINACIÓ’ COM A PROTAGONISTA

La 26a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya se celebrarà a Lleida del 3 al 6 de març i online del 4 al 13 de març

S’han rebut 556 pel·lícules en convocatòria oberta d’una cinquantena de països de procedència

 

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida, presenta el cartell de la seva 26a edició, obra de l’artista noruega Gina Thorstensen, que il·lustra el tema central del certamen “Forces of imagination” (“La força de la imaginació”). Aquest serà el fil conductor d’una programació que s’està gestant per portar, a Lleida del 3 al 6 de març i online del 4 al 13 de març, el millor del cinema d’animació, amb sessions monogràfiques i retrospectives de pel·lícules que exploren el tema de la imaginació i la seva força expressiva, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, conferències i masterclasses per als amants de l’animació.

“En aquesta 26a edició volem recuperar la presencialitat en totes les activitats de la Mostra, des de les sessions escolars a les conferències i l’espai de tallers Animacrea. Malgrat la pandèmia, les produccions animades han tirat endavant en la seva majoria, amb la qual cosa tindrem un programa de qualitat i moltes ganes de veure-ho plegats a Lleida”, explica Carolina López, directora d’Animac.

En paraules de la creadora de la imatge d’Animac 2022: “La idea darrere el cartell és un personatge imaginant coses, però amb tanta força que la seva imaginació agafa forma física i fa volar la gorra. He volgut mostrar aquesta força que tenim de crear mons imaginaris també fora del nostre cap i al cartell li he donat forma amb el capoll de flor a punt d’obrir-se i revelar el seu món interior”, explica Thorstensen.

Per segon any consecutiu, Thorstensen ha estat l’encarregada de crear el cartell d’Animac i serà també la creadora de la careta animada de presentació del certamen, feta en col·laboració amb l’animador català David Borrull. Reconeguda internacionalment pel seu treball com a directora artística en llargmetratges d’animació com la guardonada “Marona’s Fantastic Tale” o la més recent “The Island”, la creadora noruega explica: “He tingut el gran plaer de fer el cartell d’Animac 2022, amb un tema molt ampli com és la força de la imaginació. Per trobar la manera d’il·lustrar-ho vaig començar a reflexionar sobre com veig jo la imaginació i quina forma visual té per a mi. Imaginar és una part molt gran de la meva feina, al meu cap ho veig com alguna cosa intuïtiva, lliure, que creix sense control, però també fases per donar-li direccions i forma a les idees”.

L’edició de 2022 d’Animac ha rebut 556 pel·lícules en convocatòria oberta d’una cinquantena de països de procedència, entre els quals destaquen França amb 123 films, Espanya amb 93, Estats Units amb 39 i Regne Unit amb 32, entre altres. Del total de pel·lícules presentades, 251 són d’escoles d’animació d’arreu del món, el que constata el potencial d’Animac per descobrir nous talents i oferir als més joves una finestra on projectar els seus primers treballs en el camp del cinema d’animació.

GINA THORSTENSEN, AUTORA DEL CARTELL D’ANIMAC 2022

Gina Thorstensen és una artista noruega que treballa en diversos camps, com ara l’animació, la il·lustració, la pintura mural, l’escultura i la realitat virtual. Li interessa experimentar i barrejar tota mena de materials i formats. És llicenciada en art i disseny per l’Escola Massana de Barcelona i té un màster en cinema i nous mitjans per la Norwegian Film School.

La seva tasca artística ha estat reconeguda i mostrada en publicacions, festivals de cinema i exposicions de tot el món. Entre els seus projectes més recents i destacats estan el disseny de fons i la direcció d’art per a “Marona’s Fantastic Tale” i la direcció artística de la pel·lícula “The Island”, ambdós llargmetratges d’animació dirigits per la realitzadora romanesa Anca Damian. Els seus espectacles, “Brotan” i “Cosmogonías”, es van poder veure a la Galeria Cromo de Barcelona el 2016 i el 2018. Com a directora, animadora i dissenyadora ha realitzat diversos videoclips en col·laboració amb Nacho Rodríguez i Tomek Ducki.

Animac 2022