El curtmetratge "Un cuarto de equipaje" guanya el premi talent.cat

4 de març de 2022

El curtmetratge escollit pel jurat de la primera edició del Premi Animac Talent.cat com a millor film d’escola de Catalunya i València (territori convidat aquest any) ha estat Un cuarto de equipaje, dirigit per Daniela Cuenca, alumna del Màster en Animació de la Universitat Politècnica de València.

El jurat internacional encarregat de decidir el guardó estava format per Sylvie Bringas, realitzadora i professora d’animació del Royal College of Art i de la Universitat de Westminster, Eva Palacios, cineasta i professora d’animació a la Universitat de Portsmouth, i Jordi Làrios, professor d’Història del Cinema, gestor cultural i membre de l’equip d’Animac.

En la seva deliberació, el jurat ha destacat d’Un cuarto de equipaje que “se sent increïblement sincer i té un ritme gran i ric. Presenta un bon ús de l’estètica híbrida entre 2D i 3D. Les dues tècniques estan molt ben integrades. El tema és actual i important: migració, envelliment, solitud. És difícil abordar aquest tema d’una manera que no sigui cursi. El to emocional està molt ben fet, molt ben negociat. El personatge és molt creïble, podem projectar-nos en ella”.