Joanna Quinn captiva el públic de Barcelona a la presentació d'Animac al CCCB

19 de febrer de 2022

L’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) es va omplir per la presentació d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que tindrà lloc a Lleida del 3 al 6 de març, i del 4 al 13 en format online. L’acte va comptar amb la participació de Joanna QuinnPremi Honorífic d’Animac 2021, reconeguda animadora britànica amb un inconfusible traç i un gran sentit de l’humor, nominada enguany als Oscars amb el seu darrer curtmetratge Affairs of the Art.

Quinn va mantenir una conversa amb el públic, moderada per Carolina López, directora d’Animac, on va parlar del procés de creació de les seves pel·lícules. Al final, els assistents van poder veure de prop una selecció de les il·lustracions originals d’alguns dels films de la creadora britànica.

En la sessió, a la qual també va assistir el seu estret col·laborador, Les Mills, es van projectar els seus curtmetratges: Girls Night Out (1986); Elles (1992); Britannia (1993); Famous Fred (1996); Wife of Bath (1998), i Affairs of the Art (2021).

L’any passat, Joanna Quinn va rebre el màxim guardó d’Animac (online, per restriccions de la pandèmia), en una edició dedicada a la millor animació dels últims 25 anys, els mateixos que va complir la Mostra. Enguany, el tema central d’Animac és la força de la imaginació i comptarà amb una selecció del millor cinema d’animació amb sessions monogràfiques i retrospectives de pel·lícules que exploren el tema de la imaginació i la seva força expressiva des de diferents vessants, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, conferències i masterclasses per als amants de l’animació.