ANIMAC 2023 PROJECTARÀ EL LLARGMETRATGE MARCEL THE SHELL WITH SHOES ON, NOMINAT ALS PREMIS OSCAR

9 de febrer de 2023

Dins d’aquesta categoria es passaran fins a 5 pel·lícules, entre les quals destaquen Interdit aux chiens et aux italiens, del director francès Alain Ughetto, Perlimps, del brasiler Alê Abreu, i La otra forma, de Diego Felipe i premiada al Festival de Sitges

Les produccions es projectaran en la 27a edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebra a Lleida del 23 al 26 de febrer i online del 3 al 12 de març

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, projectarà en la seva 27a edició, que se celebra a Lleida del 23 al 26 de febrer i online del 3 al 12 de març, fins a 5 llargmetratges, entre els quals destaca especialment el nominat als premis Oscar com a millor pel·lícula d’animació Marcel the Shell with Shoes On, de l’estatunidenc Dean Fleischer-Camp, que s’endinsa en la vida d’un jove, petit i xerraire caragol de mar amb un sol ull que pot caminar, parlar i opinar sobre el meravellós món que l’envolta.

Dins d’aquesta categoria, també hi ha les pel·lícules Interdit aux chiens et aux italiens, del director francès Alain Ughetto, un llargmetratge de stop-motion basat en la família Ughetto, que emigra a França per començar-hi una nova vida; Perlimps, del brasiler Alê Abreu, una història de dos agents secrets que treballen per regnes enemics; i La otra forma, un llargmetratge premiat al Festival de Sitges com a millor pel·lícula d’animació, del director colombià Diego Felipe, que parla del viatge de Peter Press, un home que ha estat vivint amb una premsa durant 20 anys.

En aquests dos últims films es podrà copsar l’essència de l’edició d’enguany, dedicada a la creativitat de l’animació llatinoamericana sota el lema “LatAm boom!”, que es veurà complementada amb monogràfics, retrospectives i conferències, entre altres activitats i propostes.

Un altre títol destacat és Érase una vez, una versió restaurada del clàssic del 1950 que recupera el color, tot i no quedar-ne còpies, i el so més fidel a l’original. Una feina que s’ha allargat més de 7 anys.

La directora d’Animac, Carolina López, expressa que “ha estat un any increïble quant a llargmetratges animats i l’Animac ho reflectirà en el seu programa. A banda del film inaugural The Island, que comptarà amb la presència de la seva directora, Anca Damian, i Perlimps, el darrer treball d’Âle Abreu, també comptarem amb altres magnífics llargmetratges en aquesta edició. Marcel the Shell with Shoes On és l’únic film independent nominat als premis Oscar d’enguany. Es tracta d’un fals documental, una comèdia molt tendra que et reconcilia amb el món. Davant dels gegants com Netflix, amb Pinocho de Guillermo del Toro i El Monstruo Marino; Universal Pictures, amb El Gato con Botas, Disney i Pixar, amb Red, s’alça aquesta producció indie americana, sorgida d’una divertida sèrie que es va fer viral a internet i que està protagonitzada per un petit caragol de mar ciclop. El doblatge està a l’altura del guió, amb la veu protagonista de la còmica americana Jenny Slate”.

ANIMAC 2023 “LATAM BOOM!”

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida del 23 al 26 de febrer presencialment i online a través de la plataforma Filmin del 3 al 12 de març de 2023, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebra en l’edició d’enguany la creativitat de l’animació llatinoamericana sota el lema “LatAm boom!”, amb senyals de la identitat del territori com la riquesa cultural, la cerca d’històries i estètiques pròpies, la diversitat, el realisme màgic o el compromís politicosocial.

Comptarà amb el millor del cinema d’animació amb sessions monogràfiques i retrospectives, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, exposicions, conferències i masterclasses per als amants de l’animació.

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Premsa Animac

682437748

premsa@animac.cat

www.animac.cat