ANIMAC 2023 ES PRESENTA A BARCELONA AMB RAFILLO I LA SEVA “CONCHIRENCIA", UNA DE LES CONFERÈNCIES DE MÉS ÈXIT DE L’EDICIÓ PASSADA

13 de febrer de 2023

El  pròxim 15 de febrer es presenten al CCCB les novetats i continguts de la 27a edició de la Mostra, que se celebrarà a Lleida del 23 al 26 de febrer i online del 3 al 12 de març,

Enguany, sota el lema LatAm boom! Animac celebra la creativitat de l’animació llatinoamericana

El pròxim 15 de febrer, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida, presentarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), les novetats i els continguts d’aquesta 27a edició, que se celebrarà a Lleida del 23 al 26 de febrer (i del 3 al 12 de març en format online). Enguany, sota el lema LatAm boom! Animac celebra la creativitat de l’animació llatinoamericana.

L’acte acollirà una de les conferències de més èxit del passat Animac, la “Conchirencia”, a càrrec de  l’animador almerienc Rafel Esteban Trujillo “Rafillo”, creador de Querida Conchi, una websèrie de comèdia bizarra que segueix la vida d’un matrimoni d’ancians. Rafillo ha aconseguit fer-se un lloc a les xarxes gràcies a peces d’originalitat desbordant on es barregen referències a personatges i pel·lícules amb un humor al pur estil cultura meme. Ens compartirà quina és la seva forma de treballar, les metamorfosis impossibles i la creativitat d’aquesta sèrie i altres animacions que han cridat l’atenció de canals de televisió com Cartoon Network (Adult Swim) i la Fox.

 

PROGRAMA:

19:00 h | Presentació d’Animac 2023

La directora del festival, Carolina López, presenta els continguts de la 27a edició d’Animac.

19.30 h | “Conchirencia” amb Rafillo

El creador parlarà de Querida Conchi, la websèrie per adults més transgressora del moment.

20.30 h | Derives youtuberas

Què veuen i escolten els artistes per alimentar la seva creativitat? Rafillo i la dibuixant Roberta Vázquez repten qualsevol intel·ligència artificial amb tones d’informació en un diàleg amb imatges, en el que qualsevol cosa és possible.

 

Demà, presentació a Lleida

D’altra banda, us recordem que demà, dimarts, 14 de febrer a les 11.00 hores es presenta a Lleida la 27a edició d’Animac. La roda de premsa tindrà lloc a la Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida i comptarà amb la participació de l’alcalde, Miquel Pueyo; la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, i la directora d’Animac, Carolina López. En la presentació en roda de premsa s’avançarà la programació més destacada d’aquesta edició d’Animac.