ANIMAC, CERTAMEN CONVIDAT AL FESTIVAL ANIMATOR DE POLÒNIA DEL 8 AL 21 DE JULIOL

7 de juliol de 2022

La directora de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Carolina López, presentarà una selecció del millor d’Animac 2022 i ha comissariat un cicle d’animació espanyola que es projectarà durant el festival polonès

A més d’aquesta destacada participació a Polònia, la directora d’Animac ha elaborat un programa amb una selecció de films animats espanyols i llatinoamericans que es projectaran en els centres que l’Instituto Cervantes té per tot el món

 

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, ha estat triada pel festival Animator de Polònia com a certamen convidat en aquesta 15a edició, que tindrà lloc del 8 al 21 de juliol a la ciutat polonesa de Poznan i que qualifica per als premis Oscar. La directora d’Animac, Carolina López, presentarà divendres, 15 de juliol, una selecció amb el millor de la passada edició de la Mostra, amb els films guardonats i la darrera pel·lícula de Georges Schwizgebel, Darwin’s Notebook, Premi Honorífic d’Animac 2022.

Així mateix, Carolina López ha comissariat un cicle d’Animació Espanyola que es projectarà a Animator Poznan, que inclou alguns dels millors curtmetratges animats dels últims deu anys d’autors i autores espanyols, i formarà part del jurat internacional al festival polonès.

A més d’aquesta destacada participació a Polònia, Carolina López ha comissariat un programa amb una selecció de films animats espanyols i llatinoamericans que s’han pogut veure recentment a Animac i que es projectaran en els centres que l’Instituto Cervantes té per tot el món.

Carolina López ha estat convidada a formar part del jurat internacional d’Animator Poznan al costat de dues de les grans figures de l’animació mundial, tots dos nominats a premis Oscar: Marc James Roels, codirector del llargmetratge en animació stop motion “The House”, produït per Netflix (convidat a Animac 2022) i Hisko Hulsing, dissenyador i director de la meravellosa i bizarra sèrie en animació digital “Undone”, emesa a Amazon Prime. López, Roels i Hulsing seran els encarregats de premiar el millor llargmetratge i la millor sèrie de TV del festival.

Animac Lleida, és el festival convidat d’enguany a Polònia i es podran veure els films guardonats de l’anterior edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a Lleida el mes de març passat amb gran èxit de participació.

La participació de Carolina López a Animator Poznan també inclou el comissariat d’un cicle d’Animació Espanyola i que inclou alguns dels millors curtmetratges animats dels últims deu

anys d’autors i autores de films espanyols com César Díaz Menéndez, Izibene Oñederra, Camila Kater, María Lorenzo, Carmen Córdoba, Sam, María Manero, Isabel Herguera, Khris Zembe, Fernando i Elena Pomares i Rocío Álvarez, així com un focus sobre el dibuixant de còmic i genial director de pel·lícules animades per a adults, Alberto Vázquez, un dels realitzadors que ha presentat les seves pel·lícules en diverses ocasions a Animac.

Polònia és un país amb una enorme tradició i talent actual en matèria d’animació i Animator és el festival més important del país i un dels més destacats d’Europa.