Alberto Vázquez

Convidats
Edició · 2022

Biografia

Director de cinema d’animació, il·lustrador i dibuixant de comics.
Els seus llibres han estat editats en països com Espanya, França, Itàlia, el Brasil, Turquia, la Xina o Corea i les seves il·lustracions de premsa han aparegut en mitjans impresos de tot el món. Ha escrit i dirigit curts d’animació com “Birdboy”, “Sangre de Unicornio” “Decorado” i “Homeless Home”.

El 2015 va realitzar el seu primer llargmetratge d’animació “Psiconautas, los niños olvidados“, basada en la seva novel·la gràfica del mateix nom i actualment finalitza el seu nou llargmetratge “Unicorn Wars”.

Els seus treballs han guanyat tres Premis Goya, el primer Goya al Millor Curtmetratge d’Animació el 2012 per “Birdboy” i el 2017, amb el Goya a millor pel·lícula per “Psiconautas” i a millor curtmetratge d’animació per “Decorado””. Ha obtingut més de 100 premis internacionals en festivals com Annecy (Premi del Jurat 2020) o premi a la millor pel·lícula en el festival de Stuttgart. Les seves obres han estat exhibides en festivals de tot el món com Cannes, Toronto, Annecy, Clermont Ferrand, Animafest Zagreb, etc…